Együtt a környezetvédelemért

2021. 06. 30

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint bizonyra már Ön is hallott róla az Európai Unió stratégiát dolgozott ki annak érdekében, hogy a környezet műanyagszennyezését csökkentse azáltal, hogy szabályozza a műanyagok használatát, és elősegíti azok körforgásos életciklusát.
Ennek lépéseként Július 1-től a Magyar kormány is szigorította az egyszer használatos műanyag termékek használatát.

Tájékoztatjuk, hogy ez a rendelkezés az Ön kiszolgálásában nem hoz változást, mert az általunk használt ételtároló dobozok engedélyezettek, az újrahasznosítási rendszer részei.

Mindegyik dobozunk polipropilénből, úgynevezett biztonságos műanyagból készül, szelektíven gyűjtve újrahasznosítható, támogatva a körforgásos gazdaságot, és hozzájárulva az új műanyag gyártás során keletkező szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Köszönjük, hogy Ön is tesz a környezetért, és dobozainkat szelektíven gyűjti!


Az újrahasznosított műanyag termékek alternatívájaként megjelentek az utóbbi években az úgynevezett bioműanyagok, mint a növényekből előállított PLA (politejsav). Ezek, mivel természetes anyagból készülnek, képesek a biológiai úton történő lebomlásra.

Ehhez egy adott páratartalom és minimum 60 celsius fokos hő szükséges. Ezért általános használatukhoz, gyűjtésükhöz, és ipari komposztálókba juttatásukhoz még ugyanolyan fokozatos kiépítés szükséges, mint a Magyarországon jelenleg működő műanyag újrahasznosítási rendszerhez kellett. Várjuk ezt és mellette folyamatosan figyeljük az újabb alternatívákat is.

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft