Mediterrán feltöltő hetek

2023.09.18 - 10.01.


A program felépítése

Ami jó, azt érdemes magunkkal hozni a nyárból. Ilyen a sok, friss zöldség és gyümölcs, a tenger gyümölcsei, a napsütés, a jókedv. Ezeket varázsoljuk otthonába két hetes programunkkal, amely egyesíti magában a mediterrán étrend minden előnyét.

Az ízletes és különleges alapanyagokat és fogásokat úgy állítjuk össze, hogy koncentráltan tudják kifejteni élettani hatásukat, segítve ezzel az immunrendszer nyári feltöltésének folytatását.


A mediterrán étrend előnyei:

  • magas antioxidáns tartalmú élelmiszerekben gazdag a konyha: élénk színű zöldségek, alacsony cukortartalmú gyümölcsök, tengeri herkentyűk, halak amelyek a szabadgyökök károsító hatásától védenek.
  • a friss, rostdús, magas tápanyagsűrűségű alapanyagok, a sok friss, szezonális alapanyag, színes zöldségek, teljesértékű gabonák, halak, rákok, kagylók segíti a normál testsúly fenntartását, a bélflóra előnyösebb összetételét.
  • „jó zsírok használata”: a tenger gyümölcsei, a halak és az olíva használata biztosítja az omega-3 és omega-6 zsírsavak megfelelő arányát, a kiemelkedő omega-9 tartalmat. Ennek köszönhetően erőteljes a szív-és érrendszeri, gyulladáscsökkentő hatás.
  • nincsenek olyan feldolgozott élelmiszerek az étrendben, mint finomított szénhidrátok, cukrok, és ez hosszútávon segíti a kiegyensúlyozott vércukor- és inzulinszint fenntartását.

A mediterrán étrendet azonban kár volna leszűkíteni csupán csak az étkezési szokásokra, hiszen valójában jóval több ennél. Inkább nevezhetnénk egy életstílusnak vagy életmódnak, melynek fontos része a sportos, aktív élet, a napsütésben eltöltött magas napi óraszám, a megfelelő minőségű és mennyiségű pihenés, a kevesebb stressz vagy helyes stresszkezelési stratégia és a jó pszichés állapot, jókedv is.

A program időtartama: 2 hét
Ideje: kora őszi program

 

Cikkeink a témában:

Mediterrán étrenddel a termékenységért

Egészség a tányéron – a mediterrán varázslat

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft